kerstconcert door kamerkoor VOX

19 december 2015 kerstconcert door kamerkoor VOX

Kerstconcert VOX
Kerstmis is een traditioneel feest met veel oude gebruiken zoals het in gezelschap luisteren  naar een kerstverhaal en het zingen van traditionele kerstmuziek. Enkele dagen voor Kerst brengt kamerkoor VOX u in een kerstsfeer met bekende en minder bekende, oude en moderne, profane en religieuze Europese kerstliederen. De profane kerstliederen beschrijven de sfeer rond Kerstmis (sneeuwvlokken,  kerstklokken, kerstboom) en in de religieuze kerstliederen staat de geboorte van Jezus Christus centraal.  Halverwege het programma wordt de muziek afgewisseld door een verhaal met een diepere betekenis. Het kamerkoor VOX  treedt in wisselende samenstelling op: solistisch, in kleine bezetting en met het volledige koor; de meeste werken worden a cappella gezongen en een aantal wordt begeleid op piano of op orgel.

Dirigent, pianist en organist Ad Broeksteeg
Ad is een veelzijdig musicus. Op jonge leeftijd volgde hij pianolessen aan de muziekschool van Veldhoven alwaar hij binnen enkele jaren instrumentalisten begeleidde. Daarna studeer-de hij piano aan het conservatorium van Tilburg (bij Alexandru Hrisanide) koordirectie in Arnhem (bij Joop Schets en Hans van den Hombergh) en orkestdirectie in Tilburg (bij Jac van Steen). Als dirigent leidde hij uiteenlopende concerten met grote werken voor koor, orkest en solisten; onder zijn leiding gingen ook diverse werken in première. Als repetitor en gastdirigent verleende hij zijn medewerking aan o.a. het Brabant Koor en De Vlaamse Opera. Momenteel is hij als pianist een veelgevraagd begeleider en coacht hij vocale solisten tijdens de voorbereiding en uitvoering van zowel hun lied-, oratorium- als operarepertoire. Als vaste dirigent en artistiek leider is hij verbonden aan de Vereniging Bossche Opera en Kamerkoor VOX, daarnaast is hij assistent-dirigent bij het Koor van de Nationale Opera.

Voorlezer Hans van Boxtel
Hans heeft in zijn leven diverse beroepen uitgeoefend waarbij het contact met mensen de belangrijkste leidraad is geweest. Hans is ervan overtuigd dat het niet zozeer de tekst op zich is, maar vooral de wijze waarop de tekst wordt ‘toegediend en ingenomen’, die de levenslessen en de indringendheid van het verhaal bepalen. Het verhaal dat Hans voorleest draait om een universeel thema dat in veel verschillende culturen en in allerlei vormen naar voren komt: de lessen zijn dezelfde, enkel de vertelling verschilt.