Herdenkings en bevrijdings-concert 2017

29 april 2017 Herdenkings en bevrijdings-concert 2017

Comité Muziek in de Kerk presenteert zaterdag 29 april in de Hervormde Kerk van Heerewaarden een Herdenkings en bevrijdingsconcert door:

Rosy in the Sky met het Concert ”Com-Passion”

Het is een programma met ontroerende muziek over het verlangen naar vrijheid en mededogen in tijden van onrust en dreiging. Over de tocht naar het licht en het vertrouwen dat alles goed komt. De muziek omvat een grote variatie aan diverse genres. Van folkmuziek en lichte muziek, de barok van J.S. Bach, W.A. Mozart en de klassieke romantiek van R. Schumann en J. Röntgen, naar componisten uit de 20e eeuw als I. Weber. Met een ”vleugje Arabisch”; kortom: ”muziek van alle tijden”.
Aanvang: 20.00 uur, de NH kerk aan de Hogestraat is open vanaf 19.30 uur.
Toegang: 7 euro 50 ( inclusief programmaboekje en consumptie na afloop).

Rosy in the Sky vertolkt het gevarieerd programma ‘Com-Passion’ met muziek van meerdere componisten. Over de tocht naar het licht en vertrouwen dat alles goed komt. Muziek van alle tijden voor mensen van nu.

Met de Dodenherdenking en Bevrijdingsdag in het vooruitzicht brengt de muzikale formatie ‘Rosy in the sky’ als het ware een prelude op de viering van deze onvergetelijke data.Zij komen vanavond met ontroerende muziek die het verlangen naar vrijheid en mededogen verklankt in tijden van onrust en dreiging, maar ook de weg naar het licht en het vertrouwen  dat alles ooit goed komt. Gevoelens en verlangens die niet alleen maar in oorlogstijd spelen, maar ook ons vandaag behoorlijk kunnen aangrijpen…..

‘Rosy in the sky’ wil muziek brengen die pakkend is én diepgang heeft. Het programma van vanavond zal dat waarmaken met een grote variatie aan muziekgenres en -stijlen. Dat gaat van lichte en folkmuziek,  van Bachs Erbarme dich  en van Mozart, naar de romantiek van Schumann en Julius Röntgen en ook naar een enkele componist uit de 20ste eeuw. Er komt zelfs een vleugje Arabisch in voor. Kortom: muziek van alle tijden.

Gery Vermeulen, mezzosopraan, heeft een klassieke zangopleiding gehad maar voelt zich thuis in velerlei muziekgenres. Behalve op het uitvoerende vlak is zij ook actief als zang- en stempedagoge in haar eigen praktijk ‘Zing-YES!’

Nader Issa is een getalenteerde saxofonist uit Damascus in Syrië en sinds vorig jaar woonachtig in Nederland in Boven-Leeuwen. Hij kreeg bekendheid door optredens in de band van Claudia de Breij bij de Oudejaarsconference 2016.

Freddy van Maurik treedt behalve als pianist ook op als dirigent. Hij studeerde in 2003 af als musicoloog aan de universiteit van Utrecht met een scriptie over de vroege handschriften van Gustaf Mahler.