Trio Picolit

8 juni 2024 Trio Picolit

HEEREWAARDEN – Stichting Heerewaarden in Concert presenteert op zaterdag 8 juni een concert verzorgd door het Trio Picolit. Dit trio is in 2020 opgericht en speelt voornamelijk Europese muziek uit de 16e , 17e en 18e eeuw. Het trio wil de ziel van de Renaissance en Barok overbrengen en streeft daarbij naar een hoog en professioneel uitvoeringsniveau. Daarom gebruikt het trio bij de uitvoering authentieke barokinstrumenten. Het trio bestaat uit Tineke Roseboom (sopraan), Mattia Corso (violone) en Earl Christy (theorbe). Zij zijn jonge, professionele musici, opgeleid aan de beste conservatoria in Nederland en actief op verschillende internationale podia. Ze hebben daarbij bijzondere belangstelling voor het uitvoeren van oude muziek.

Tijdens het programma staat het thema “liederen van liefde, verdriet en devotie” centraal. Dit programma brengt een ode aan de verschillende vormen van persoonlijke expressie uit de 16e en 17e eeuw. Na de donkere Middeleeuwen brak met de Renaissance een periode van verandering aan, waardoor ook nieuwe vormen van muziek ontstonden. Muziek was niet meer alleen voor de adellijke klasse, maar voor iedereen toegankelijk. Liederen werden populair en er ontstond nieuwe energie. Dit leidde tot krachtige en oprechte nieuwe muziek. Deze muziek brengt het trio tijdens het concert ten gehore. Het trio speelt daarbij onder andere werken van Strozzi, Merula, Monteverdi en Carissimi.

Het belooft een mooi concert te worden, met een authentieke en professionele uitvoering van de oude
muziek, waardoor we even teruggaan naar het Europa van net na de Renaissance. In de mooie akoestiek
van het kerkgebouw van Heerewaarden zal dit prachtig klinken.

Het concert begint om 20.00 uur, de kerk aan de Hogestraat 20 is open vanaf 19.30 uur. Na afloop is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van een drankje. De entree bedraagt € 10, inclusief consumptie. De entree voor kinderen is gratis.

https://www.picolitmusic.com/